Към момента интересът на ПП-ДБ е да се запази правителството, въпреки

...
Към момента интересът на ПП-ДБ е да се запази правителството, въпреки
Коментари Харесай

Хамлетовският въпрос пред ПП-ДБ, посочи го политолог

Към момента ползата на ПП-ДБ е да се резервира държавното управление, въпреки този ултиматум, който сложиха. Това изясни пред БНР политологът Петър Чолаков.

„ Те не биха рискували, защото ако в този момент се проведат парламентарни избори, евентуално за тях резултатът ще  е разочароващ. Възниква обаче въпросът дали в случай че не престават да отсрочват, няма да се окаже, че при едни избори, извършени дружно с локалните или след тях, електоралната социология няма да ги попари още повече. Хамлетовският въпрос пред ПП-ДБ е какъв брой да стоят в това ръководство “.
-->
Ако в този момент има избори ГЕРБ отново ще са първа политическа мощ, уточни още той.

„ Не порастват електорално, само че ще си запазят позициите. Драмата е за по-малкия съдружен сътрудник “.

Чолаков определи като явен знак желанието на Борисов в събота да се срещне с деятели на ГЕРБ, вместо с водачите на ПП-ДБ, откакто в петък те му сложиха 7 условия, с цел да продължи ръководството на сегашното постоянно държавно управление.

„ Това разрушава тезите,че Бойко Борисов и ГЕРБ са сложени до стената и че самото държавно управление е успех на партиите на смяната “.

Ако ще се записват  нещо, явно ще би трябвало да се намерения за различен вид формат, означи политологът.

„ Този ултиматум ми подсети за заглавието на приказката „ Пеперудката, която тропнала с крайник “. Условията въпреки всичко имат своето съображение, но въпросът е какви са лостовете на ПП-ДБ да постанова каквото и да е на ГЕРБ.

Борисов сподели, че не фетишизира тази договорка, която е подписана сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Във всеки миг ГЕРБ са подготвени да се откажат. Това не е изненада. Те нямат подписано съглашение. ПП-ДБ се оказаха в обстановка, в която има заместник-министри на ГЕРБ, само че от партията на Борисов споделят, че това държавно управление не е тяхно. 

Хем ГЕРБ взе участие във властта, хем Движение за права и свободи са знаме на конституционните промени и има съображение да подозираме, че и те вземат участие в договорката, хем най-после ПП-ДБ ще изядат и багра “.

Проблемът е, че Политическа партия дълготрайно обясняваше, че няма да ръководи с ГЕРБ, отбеляза Чолаков.

„ Борисов не държи да се назовава съдружно съглашение, само че желае да види нещата написани. Когато обаче си дефинирал нещо, което озвучи като безапелационен императив, не може да се опитваш да се измъкваш.

ПП-ДБ не желаеха да се назовава коалиция и да подписват съглашение, тъй като това щеше да даде съображение да се каже, че са предали гласоподавателите си. Те имат честен проблем “.

Ако преглеждаме държавното управление като пиеса, някои от актьорите наподобяват доста положителни. Проблемът е с режисьорите, съобщи политологът.

„ Заглавието на пиесата би било „ Почтеният корупционер “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР